Sağlık

Her Zaman ( Üşümenizin ) Soğuk Hissetmenizin 10 Nedeni



Hep soğuk mu? İşte nedeni

Dışarıda soğukta soğuk hissetmek başka bir şeydir. Ancak sürekli titriyorsanız ya da elleriniz ve ayaklarınız buz blokları gibi hissederken, etrafınızdaki herkes sıcaklığın kötü olduğunu söylüyorsa, o zaman araştırma zamanı gelmiştir. Kadınların, kısmen fizyolojinin bir sonucu olarak soğuk hissettiklerini ve aynı zamanda soğuğa katkıda bulunabilecek koşullara daha fazla duyarlı olduklarını bildirmeleri yaygındır Dahili termostatınızın bozuk olmasının 10 nedenini içeren bu kontrol listesi, kıçınızı neden kronik olarak dondurduğunuzu anlamanıza yardımcı olabilir.

Çok zayıfsın :

18.5 civarında veya altında dolaşan bir BMI olarak tanımlanan düşük vücut ağırlığı, birkaç nedenden dolayı sizi sakinleştirebilir. Birincisi, zayıf olduğunuzda, sizi soğuk havalardan korumak için yeterli vücut yağından yoksunuz.  Diğer bir şey de, bu düşük BMI’yi korumak için, yiyecek alımınızı azaltmanız gerekir, böylece muhtemelen çok fazla yemeyeceksiniz. Kaloriyi kısmak metabolizmanızı frenler ve yeterince vücut ısısı yaratmazsınız. Bol miktarda protein, yağ ve kompleks karbonhidrat içeren bütün, sağlıklı yiyecekleri yükleyerek birkaç kilo almayı düşünün.

Tiroidiniz bozuk :

Boynunuzdaki kelebek şeklindeki bezi suçlayabileceğiniz uzun sağlık sorunları listesine soğuk hoşgörüsüzlüğü ekleyin. Sürekli üşümek, hipotiroidizmin açık bir işaretidir, bu da tiroidinizin yeterince tiroid hormonu salgılamadığı anlamına gelir. Bu hormonun doğru seviyesi olmadan metabolizmanız yavaşlar ve vücudunuzun motorunun yeterli ısı üretmesini engeller. Diğer hipotiroidizm belirtileri saç incelmesi, cilt kuruluğu ve yorgunluktur.

Hamile olan veya 60 yaşın üzerindeki kadınlarda oranlar daha yüksektir. Bir tiroid sorunundan şüpheleniyorsanız, bir kan testi ile tanıyı doğrulayabilecek ve tiroidinizi alabilecek doktorunuza görünün. reçeteli ilaçlarla yavaş şeritin dışında.

Yeterince demir alamıyorsunuz :

Düşük demir seviyeleri, kronik soğukluğun en yaygın nedenlerinden biridir. İşte nedeni: Demir , kırmızı kan hücrelerinizin vücudunuzdaki oksijeni taşımasına yardımcı olan, sisteminizdeki her hücreye ısı ve diğer besinleri getiren önemli bir mineraldir. Yeterli demir olmadan kırmızı kan hücreleri işlerini etkili bir şekilde yapamaz ve titrersiniz.

Demir eksikliğinin tiroidinizi uyuşuk hale getirerek hipotiroidizme yol açarak sizi daha da donmaya bırakması nedeniyle çok önemlidir. Demir takviyeleri yardımcı olabilir, ancak demir alımınızı artırmanın en iyi yolu sağlıklı yiyeceklerden geçer: et, yumurta, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler ve deniz ürünleri en iyi seçeneklerdir,

Kan dolaşımınız zayıf :

Elleriniz ve ayaklarınız her zaman buz gibiyse ancak vücudunuzun geri kalanı rahat hissediyorsa, kanın ekstremitelerinize akmasını engelleyen bir dolaşım sorunu suçlu olabilir. Kardiyovasküler hastalık bir neden olabilir; Kalbin kanı etkili pompalama etkin değildir.  sigara içmek ayrıca kan damarlarını daralttığı için dolaşım sorunlarına da yol açabilir.

Vücudunuz soğuk algıladığında ellerinizdeki ve ayaklarınızdaki kan damarlarının geçici olarak daralmasına neden olan Raynaud hastalığı adı verilen bir durumdur. Reynaud hastalığı ilaçlarla tedavi edilebilir, ancak önce teşhis için doktorunuza danışmanız gerekir.

Susuz kaldın :

Yetişkin insan vücudunun kadar% 60 su ve su vücut ısısını düzenlemeye yardımcı. Eğer yeterince ediyorsanız sulu , su irade tuzak ısı ve rahat bir bölgede vücut ısısını tutarak yavaşça bırakın. Daha az su ile vücudunuz aşırı sıcaklıklara daha duyarlı hale gelir. Su sizi başka bir şekilde ısıtır. Metabolizmanızı güçlendirmeye yardımcı olur ve yavaş bir metabolizma daha az genel vücut ısısına dönüşür. Günde en az sekiz bardağı hedefleyin, ancak egzersizlerden önce ve sonra her zaman daha fazla içmeyi öneriyor.

Yeterli B12 vitamini tüketmiyorsunuz : 

Sadece hayvansal ürünlerde bulunan bu besin, büyük titremelerin önlenmesinde büyük rol oynar. Vücudun, sisteminizde oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini yapmak için B12 vitaminine ihtiyacı var. Yeterli olmamak, B12 eksikliği anemisine veya düşük kırmızı kan hücresi sayısına yol açarak kronik soğukluğa neden olabilir. B12 vitamini eksikliğine kötü beslenme neden olabilir, bu nedenle öğünlerinize daha fazla yağsız et, balık ve süt ürünleri eklemeyi hedefleyin. Ancak bazen düşük seviyeler bir emilim sorunu tarafından tetiklenir. Diyetiniz B12 açısından yüksekse ancak sürekli titriyorsanız, B12 vitamini testi için doktorunuza danışın.

Sen bir kadınsın :

Kendinizi termostatın kontrolü için erkek ekip üyeleriyle sürekli bir savaşın içinde mi buldunuz? Üşümenin gerçekten cinsiyete dayalı bir durum olduğu ortaya çıktı .  Genel olarak, kadınlar ısıyı korumakta erkeklerden daha iyidir. Bunu yapmak için, kadınların vücutları beyin ve kalp gibi hayati organlara kan akışını sürdürmek üzere programlanmıştır. Bu, kan akışını bu organlara doğru yönlendirir ve eller ve ayaklar gibi daha az hayati organlardan uzağa yönlendirir. Utah Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kadınların erkeklerden biraz daha yüksek bir vücut sıcaklığına sahip olmasına rağmen, ellerinin ortalama 2,8 derece daha soğuk geldiğini ortaya koydu.

Diyabetin var :

Kontrol altında tutulmayan diyabetin, sinirlere sürekli bir saldırı olan periferik nefropati denen bir duruma yol açabileceğini ve bu durumun ellerinize ve ayaklarınıza his kazandırmakta. Bu geliştiğinde, ellerde ve ayaklarda uyuşma ve bazen ağrı hissedersiniz ve bu sinirler aynı zamanda beyne sıcaklık hissi ile ilgili mesaj göndermekten de sorumlu olduğu için elleriniz ve ayaklarınız üşür. Diyabetik nefropati yavaş yavaş gelişir. yani sizde olduğunu fark etmeyebilirsiniz ama eğer şeker hastasıysanız veya hastalığın semptomları varsa (sık idrara çıkma, yorgun hissetme ve susuzluğun artması üç klasik belirtidir) doktorunuza görünün.

Kas kütlenizi toplamanız gerekiyor :

Kasın ısı üreterek vücut sıcaklığının korunmasına yardımcı olduğunu söylüyor, bu nedenle yeterli kas tonusuna sahip olmamanın soğuk hissetmeye katkıda bulunmaktadır. Ayrıca, daha fazla kas kütlesine sahip olmak, metabolizmanızı ateşler ve bu da kalıcı-donma hissiyle savaşır. Spor salonunda ağırlık odasına vurmak veya serbest ağırlıklara yatırım yapmak , fırınınıza güç veren ve dahili bir battaniye gibi işlev gören kasları oluşturmanıza yardımcı olacaktır – böylece titreyen omuzlarınıza sarılı olan yünü atabilirsiniz.

Yeterince uyumuyorsun :

Uyku yoksunluğu , sinir sisteminize zarar vererek, beyindeki vücut ısısını etkileyen düzenleyici mekanizmaları bozabilir. Bunun neden olduğu net değil; araştırmalar, kaliteli erteleme süresi alamamanın stresine yanıt olarak gösteriyor. Beynin vücut ısısının düzenlendiği kontrol paneli olan hipotalamustaki aktivitede bir azalma var. Metabolizma burada da bir suçlu olabilir. Huzursuz bir geceden yorulduğunuzda, metabolizmanızın daha yavaş bir hızda çalıştığını, daha az ısı ürettiğini ve daha yavaş kan dolaşımının daha yavaş çalıştığını söylüyor.

Editör

DİKKAT ÖNEMLİ : Sitemiz bilgi ve kültür konularında sizlere bilgi derlemek amacıyla kurulmuştur. Sizlerin öneri ve düşünceleri bizim için çok kıymetlidir. Bu dilekle bizimle ve okuyucularımızla paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı ve tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır.Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri bilinçli, doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Bir cevap yazın