Bitkisel ÇaylarŞifalı Bitkiler

Zeytin Yaprağı Çayı ( ekstresi ) Sağlık Faydaları



Zeytin yaprağı ekstresi

Zeytin yaprağı özü, aşağıdakilere sahip tedavi edici özellikleri olan doğal bir sağlık kaynağıdır:

  • gastroprotektif (sindirim sistemini korur)
  • nöroprotektif (merkezi sinir sistemini korur)
  • antimikrobiyal (mikroorganizma büyümesini engeller)
  • antikanser (kanser riskini azaltır)
  • anti-enflamatuar (inflamasyon riskini azaltır)
  • antinosiseptif (ağrı uyarıcılarını azaltır)
  • antioksidan (oksidasyon veya hücre hasarını önler)

Bu özellikler, zeytin yaprağı özütünün kilo vermeye, kalp sağlığına ve uçuk kopmalarına yardımcı olabileceği anlamına gelir. Zeytin yaprağı özütünün size, dozaj bilgilerinize ve daha fazlasına nasıl fayda sağlayabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Zeytin yaprağı ekstresi faydaları
  • ateroskleroz gibi kardiyovasküler riski azaltır
  • kan basıncını düşürür
  • tip 2 diyabetin tedavisinde yardımcı olur
  • kilo kaybını destekler
  • serbest radikalleri yok eder
  • bağışıklığı arttırır
  • uçuklarla savaşır
  • iltihabı azaltır
  • kanseri önler

Seçtiğiniz marka zeytin yaprağı özü ile gelen tüm talimatları dikkatlice okuyun ve uygulayın.Güç ve dozaj üreticiler arasında farklılık gösterebilir.  

Zeytin yaprağı özü size nasıl fayda sağlayacak?

Zeytin yaprağı özü, bir zeytin bitkisinin yapraklarından gelir. Adı verilen aktif bir madde içerir. Bu besleyicinin, zeytin yaprağı ekstraktının anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklerine katkıda bulunduğu düşünülmektedir.

Akdeniz diyetinin kronik hastalıklarda, özellikle kardiyovasküler hastalıktaki düşüşle nasılbağlantılı olduğunu duymuş olabilirsiniz . Bunun diyetteki zeytinyağı, yapraklar ve meyvelere odaklanmasından kaynaklandığı düşünülmektedir. Yunanistan, Fas ve Tunus gibi ülkelerde yüzyıllarca geleneksel tıp olarak kullanılmıştır.

İşte zeytin yaprağı ekstraktının bildirilen en büyük faydaları hakkında yapılan araştırmalar.

Herpes tedavisi

Uçukları zeytin yaprağı ekstresi ile tedavi etmek için pamuk topuna 1-2 damla damlatın ve boğaz üzerine yerleştirin. Bir çalışma , zeytin yaprağı ekstraktının antiviral ve antimikrobiyal faktörlerinin, herpes virüsünün etrafındaki hücreleri istila etme yeteneğini azalttığını buldu.

Beyni Alzheimer ve Parkinson’a karşı korur

Oleuropein’in ayrıca Alzheimer hastalığına karşı koruma sağladığı gösterilmiştir. Zeytin yaprağı ekstraktının antioksidan etkileri de yardımcı olabilir hasarı önleme  veya Parkinson hastalığına da eşlik eden dopamin nöronlarının kaybı.

Kalp sağlığını iyileştirir

Araştırmacılar, zeytin yaprağı özünün, ateroskleroz veya kalp hastalığı için en yüksek risk faktörü olan arterlerin daralması üzerinde olumlu etkileri olabileceğine inanıyor . Yüksek seviyelerde LDL veya “kötü” kolesterol ve toplam kolesterol bu hastalığın gelişimi için risk faktörleridir. 2015 yılında yapılan bir hayvan çalışmasında , zeytin yaprağı ekstraktının kolesterol düzeyleri üzerindeki etkileri değerlendirildi. Özü sekiz hafta boyunca alan sıçanlar, kolesterol seviyelerini önemli ölçüde azalttı.

Kan basıncını düşürür

Zeytin yaprağı ekstresi sistolik ve diyastolik kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir . Bir2017 çalışması, zeytin yaprağı ekstresinin kan basıncını başarıyla düşürdüğünü buldu.Düşük kan basıncı, inme ve kalp krizi riskini azaltabilir.

Tip 2 diyabet tedavisi

Bir yorum zeytin yaprağı ekstresi ve tip 2 diyabet bu zeytin yaprağı yağı özü hücrelerinde insülin salgılanmasını artırmaya yardımcı olabilir bulundu. Hayvan çalışmaları, zeytin yaprağı ekstraktının şunları yapabileceğini göstermiştir:

  • hiperglisemiyi azaltmak
  • hiperinsulinemi azaltmak (kanda çok fazla insülin)
  • kan şekeri, plazma malondialdehit ve diğer oksidatif stres belirtilerini azaltır (vücuda zarar verebilecek serbest radikallerin dengesizliği)
  • kolesterolü azaltmak
  • serum glukozunu azalt
  • serum insülini artırmak

Ancak, zeytin yaprağı ekstraktını insanlar üzerinde test eden daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Bir insan araştırması , zeytin yaprağı özü tabletleri alan kişilerin ortalama kan şekeri seviyesini ve açlık plazma insülin seviyelerini düşürdüğünü buldu. Bununla birlikte, yemekten sonraki insülin seviyeleri önemli derecede etkilenmedi.

Kilo yönetimini destekler

Kalp sağlığına yararları ve tip 2 diyabet korumasının yanı sıra, zeytin yaprağı ekstraktının kilo kaybına da yardımcı olabileceği anlamına gelir. 2014 yılında yapılan bir hayvan araştırması, zeytin yaprağı ekstraktının yüksek yağlı, diyet kaynaklı obeziteyi önlemedeki etkisini araştırdı. Zeytin yaprağı ekstresinin, kilo alımını etkileyen genlerin ekspresyonunu düzenleyerek obeziteyi önlediği düşünülmektedir. Ayrıca gıda alımını azaltmada yardımcı olabilir.

Kanser riskini azaltır

İçinde bir hücre çalışması zeytin yaprağı özlerinin kanserli hücre büyümesini durdurduğu gösterilmiştir. Araştırmacılar, ekstrenin güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğunu öne sürüyorlar, ancak bu aynı zamanda zeytin yaprağı ekstraktları ve bunların antikanser etkileri üzerine yapılan ilk çalışmalardan biri. Bu faydayı kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

 

NOT : Çay demlediğimizde de suya rengini veren şey çayın içindeki etken maddelerdir. İşte posayı çöpe attıktan sonra bu suyun uçurulması ile elde edilen kuru maddeye ekstre diyebiliriz. 

Editör

DİKKAT ÖNEMLİ : Sitemiz bilgi ve kültür konularında sizlere bilgi derlemek amacıyla kurulmuştur. Sizlerin öneri ve düşünceleri bizim için çok kıymetlidir. Bu dilekle bizimle ve okuyucularımızla paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı ve tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır.Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri bilinçli, doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Bir cevap yazın