MeyvelerŞifalı Bitkiler

Dikenli İncir – Dikenli Armut – Hint inciri




Ülkemizde ise dikenli incir, frenk inciri yada hint inciri olarak tanınır.

Tıbbi kullanımlar

Diyabet, bronşiyal astım, yanıklar ve hazımsızlığı tedavi etmek için kullanılır.

İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran Hint inciri, bu özelliği ile güçlü bir antioksidan etkisi yaratıyor.

Mucize meyve dikenli incirin, stresten şeker hastalığına, yorgunluktan kolesterole kadar pek çok rahatsızlığına iyi geldiği söyleniyor.

Afrodizyak etkisi bulunan Hint inciri, bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde cinsel gücü arttıran ilaç olarak kullanılıyor. Ayrıca ciltteki kırışıklıkların giderilmesine katkı sağlıyor.

Mutfak kullanımları

Jölelerde, meyve sularında, çaylarda, şekerlerde, alkollü içeceklerde kullanılır.

Editör

DİKKAT ÖNEMLİ : Sitemiz bilgi ve kültür konularında sizlere bilgi derlemek amacıyla kurulmuştur. Sizlerin öneri ve düşünceleri bizim için çok kıymetlidir. Bu dilekle bizimle ve okuyucularımızla paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı ve tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır.Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri bilinçli, doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Bir cevap yazın