Bitkisel YağlarŞifalı Bitkiler

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları




Hindistan cevizi yağı İçeriğindeki laurik asit nedeniyle antimikrobiyaldir. Bağırsaktaki zararlı mikropları temizleyerek kolon sağlığını desteklemektedir.

Hindistan cevizi yağına beslenmelerinde sık yer veren toplumlarda obezite ve buna bağlı hastalıkların gelişiminin daha az olduğu görülmektedir. Bu nedenle hindistan cevizi yağının metabolizma üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir.

Hindistan cevizi yağı tiroit fonksiyon bozukluklarının rafine yağlarla ilişkili olabileceğine dair yapılan çalışmalar bulunmaktadır. Bu nedenle rafine yağların yerini soğuk sıkım hindistan cevizi yağı ile değiştirmek tiroit fonksiyonlarında iyileşme vaat edebilmektedir.

Hindistan cevizi yağı, dış dünyaya karşı bariyer görevi olan cildi nemlendirir, cilt üzerindeki mikropları yok eder ve buna bağlı olarak akne ve dermatit tedavisine destek olmaktadır.

Hindistan cevizi yağı İçerdiği MCT, orta zincirli yağ asitlerinin keton cisimciklere dönüşmesi sonucunda beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olup; Alzheimer, Parkinson, Huntington ve MS gibi pek çok sinir sistemi hastalığına karşı koruyucudur.

Hindistan cevizi yağı Kanser hücrelerinin büyüme ve gelişmesini baskılamaktadır.

Hindistan cevizi yağı Kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürür ve iyi huylu kolesterol (HDL) oranını yükselterek damar tıkanıklığı riskini azaltarak kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Hindistan cevizi yağı Antifungal etkisi nedeniyle başta candida mantarı olmak üzere pek çok mantar hastalığını tedavi etmektedir.

Hindistan cevizi yağı

Cilt bakımında hindistan cevizi yağı :

Bildiğiniz ve denediğiniz en etkili makyaj temizleyicileri kadar etkilidir. Hatta en dayanıklı su geçirmez maskaranın bile Hindistan cevizi yağı karşısında hiçbir şansı yok. Bir parça pamuğa bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını dökün,cildinize uygulayın ve 10 -15 dakika bekletin.Makyajın eriyip gittiğini göreceksiniz.

Hindistan cevizi yağı için doğal bir deodorant diyebilir. Bu yağın içerisinde bulunan laurik asitler, kötü kokuların oluşumuna engel oluyor.

Hindistan cevizi yağı antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını bir bardak su ile seyreltin ve gargara yapın. Ağzınızın çok ferah koktuğunu hissedeceksiniz. Aynı zamanda ağızdaki zararlı bakteriler yok etmeye yardımcı da olacaktır.

Hindistan cevizi yağı; anti-bakteriyel bir özelliğe sahiptir ve mantar oluşumunu da engeller. Bir parça karbonatla karıştıracağınız hindistancevizi yağıyla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunu ayda 1 kez uygulayın ve gerekirse diş hekiminize de danışın.

Hindistan cevizi yağı; anti-bakteriyel bir özelliğe sahiptir ve mantar oluşumunu da engeller. Bir parça karbonatla karıştıracağınız hindistancevizi yağıyla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bunu ayda 1 kez uygulayın ve gerekirse diş hekiminize de danışın.

Eğer beden temizliği için jilet kullanıyorsanız,traş sonrası tahriş ve cilt kuruluğunu önlemek için Hindistan cevizi yağı kullanın.Traş köpüğü veya kullandığınız köpürtücünün içine de ekleyebilirsiniz,tek başına da kullanabilirsiniz.

Özellikle hamile kadınların evde bir kavanoz Hindistan cevizi yağı bulundurmasında fayda var. Oluşacak çatlakların derecesinin azalmasında,görüntünün düzelmesinde Hindistan cevizi yağının katkısı olacaktır.

Vücudu nemlendiren Hindistan cevizi yağı, saçlara da çok iyi geliyor. Saça nem, parlaklık ve yumuşaklık kazandıran Hindistan cevizi yağını saçınıza sürün ve 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla saçlarınızı durulayın.

Hindistan cevizi yağı güzellik rutininize eklemeniz gereken doğal bir mucize. Peeling ( vücuttaki ölü derileri soyma işlemi) için de kullanabileceğiniz bu yağ ile pürüzsüz ve yumuşacık bir cilde sahip olabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını ve tozşekeri karıştırın. Ardından vücudunuza sürün ve ılık suyla durulayın.

Emziren bir anneyseniz, anne sütünün bebeğin gelişiminde ne kadar önemli olduğunu da biliyorsunuzdur. Hindistan ceviz yağı, içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde anne sütünün artmasına yardımda bulunuyor.

Tırnaklarınız zayıfsa ve hemen kırılıyorsa,her gece yatmadan önce hindistan cevizi yağı ile masaj yapın.Hem tırnaklarınızın hem de tırnak çevresindeki derinin güçlendiğini fark edeceksiniz.

Kadınların en büyük sorunudur,makyaj fırçası temizliği…Hindistan cevizi yağı bu soruna da çare oluyor.Tek yapmanız gereken ayda bir kez, anti bakteriyel bir sabunun içine bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı karıştırıp,fırçalarınızı temizlemek!Ne kadar kolay temizlendiğini görünce siz de çok şaşıracaksınız!

Doğal Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında yarı katı hale gelir.Bu haliyle ideal bir dudak balmıdır.Dışarı çıkmadan önce bu kıvamdaki Hindistan cevizi yağını dudaklarınıza sürün ve dışarı öyle çıkın.Olumsuz çevresel koşullarda nasıl bir dudak koruması sağladığını göreceksiniz.Dudaklarınız çatlamayacak.

Masaj için yarım su bardağı Hindistan cevizi yağının içine bir iki damla lavanta yağı veya nane özü ekleyin.Bu karışımla yaptıracağınız masaj,bedeninizin daha da rahatlamasını sağlayacaktır.

Editör

DİKKAT ÖNEMLİ : Sitemiz bilgi ve kültür konularında sizlere bilgi derlemek amacıyla kurulmuştur. Sizlerin öneri ve düşünceleri bizim için çok kıymetlidir. Bu dilekle bizimle ve okuyucularımızla paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı ve tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır.Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri bilinçli, doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Bir cevap yazın