Jojoba Yağı Sağlık Faydaları



Jojoba yağı nedir?

Jojoba bitkisi, Kuzey Amerika’da yetişen doyurucu, çok yıllık bir bitkidir. Sadece canlıların çoğunu öldürebilecek sert ve çöl iklimlerinde gelişmekle kalmaz, aynı zamanda birçok iyileştirici özelliğe sahip bir somun üretir.

Jojoba bitkisinin somunu bir yağ haline getirilebilir. Jojoba yağı, diğer esansiyel yağlarla karışması için taşıyıcı yağ olarak kullanılabilecek kadar yumuşaktır . Ayrıca kendi başına da kullanabilirsiniz.

Birçok insan jojoba yağını cilt bakım rutininin bir parçası olarak kullanır. Ve bunun için iyi sebepler var. Saf jojoba yağının sivilce, kuru cilt ve sayısız diğer cilt hastalıkları için ilaç olarak kullanılmasını destekleyen birçok kanıt vardır.

Cildiniz için jojoba yağı kullanmanın yararları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Jojoba yağı
1. Jojoba yağı Nemlendiricidir

Jojoba yağı , cildinizi nem kaybından korumak için koruyucu bir bariyerle kapatmaya çalıştığı anlamına gelir. Bu, bakteriyel enfeksiyonların, aknelerin ve kepek oluşumunun önlenmesine yardımcı olabilir .

Jojoba yağı antimikrobiyal ve antifungal özellikler içerir.  jojoba yağının tüm bakteri veya mantar türlerini öldürmediğini, salmonella, E. coli enfeksiyonu ve kandidaya neden olabilecek bazı bakteri ve mantarları öldürdüğünü tespit etti.

 3.Jojoba yağı bir antioksidandır

Jojoba yağı doğal E vitamini formlarını içerir . Bu vitamin cildinizle çalışır .bir antioksidan olarak. Bu, jojoba yağının, cildinizin kirleticilere ve diğer toksinlere her gün maruz kalmasından kaynaklanan oksidatif stres ile savaşmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Her ne kadar jojoba yağı bir botanik madde olsa da, makyajı yağa (sebum) çok benzer, vücudunuz doğal olarak cildinizdeki farkı söyleyemez.

Bu, cildinizde birikme ve gözeneklerinizi tıkama olasılığını düşürerek, daha az kopma ve daha az şiddetli akneye yol açar.

Moleküler seviyede, jojoba yağı bir mumdur. Cildinize emilebilmesine rağmen, balmumu doğası, yüzeyinde yatıştırıcı bir mühür oluşturmasını sağlar.

Diğer bitkisel esansiyel yağların aksine, jojoba yağı tipik olarak tahriş edici değildir. Alerjik reaksiyon nadirdir.

6. Jojoba yağı sebum üretimini kontrol yardımcı olur

Jojoba yağı sebum üretimini düzenler çünkü çok benzer . Vücudunuzun doğal olarak ürettiği sebum için.

Jojoba yağını cildinize sürdüğünüzde cildiniz yatıştırır ve nemlenir. Bu, saçınıza ve ter köklerinize bir sinyal gönderir ve cildinizin nemlendirme için ek sebuma ihtiyaç duymadığını belirtir.

Bu, cildin yağlı görünmesini önler ve tıkanmış gözeneklerden kaynaklanan sivilcelerin önlenmesine yardımcı olur .

7. Jojoba yağı Kollajen sentezinin desteklenmesine yardımcı olabilir

Antioksidanlar jojoba yağı da vücudun kolajen üretmesine yardımcı olabilir. Kolajen , vücudunuzda kıkırdaktan yapılmış kısımların yanı sıra derinizde ve eklemlerde bulunan bir proteindir.

Kolajen seviyeleri azaltmak yaşlandıkça Bu, yüz yapınızın yaşlandıkça değişmesinin bir parçasıdır . En azındanbir çalışma . Cilde uygulanan antioksidanları iyileştirilmiş kolajen sentezine bağlar.

8. Jojoba yağı Yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olabilir

Jojoba yağı Bir umut verici madde.yara iyileşmesini uyarıcı olarak. bu jojoba yağı cilt hücrelerini çizik veya kesikten sonra bağlamaya teşvik eder.

Bu aynı zamanda sivilce ve sivilce izlerini tedavi etme yeteneğinin de nedeni olabilir. Bu yara iyileşme özellikleri jojoba yağının doğal E vitamini konsantrasyonuna bağlı olabilir .

9. Jojoba yağı Egzama, sedef hastalığı ve diğer kuruyan cilt rahatsızlıklarını yatıştırmaya yardımcı olabilir.

Jojoba yağı, anti-enflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir . Topikal uygulama kuruluk, dökülme, kaşıntı ve ilgili semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Psoriasis ve egzema gibi enflamatuar cilt hastalıkları olan insanlar jojoba yağını özellikle faydalı bulabilirler.

10. Jojoba yağı Güneş yanıklarını yatıştırmaya yardımcı olabilir

Jojoba yağı, bazı doğal güneş koruyucu ürünlerinde popüler bir bileşendir .E vitaminin, diğer antioksidanlarla birlikte kullanıldığında, cildinizin güneşe karşı korunmasına yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Jojoba yağı her ikisini de içerir.

Güneş hasarı cildinizi kurutup dökülmesine neden olabilir. Jojoba yağı E vitamini geri yükler, nem ekler ve güneş yanığı semptomlarını hafifletmek için iyileşmeyi destekler .

11. Jojoba yağı sivilce tedavisinde yardımcı olabilir

En az bir klinik çalışma , jojoba yağının sivilceyi uzak tutmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Jojoba yağı yatıştırıcı anti-enflamatuar ajanlara, iyileştirici özelliklere sahiptir, nemlendiricidir ve doğal bir antimikrobiyaldir.

Bu özellikler, jojoba yağının, hafif akne için iyileşmeyi teşvik etmenin yanı sıra, koparmalardan kaçınmanıza yardımcı olabileceğini göstermektedir.

 

jojoba bitkisi12. Jojoba yağı İnce çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

Oksidatif stres  bağlanabilirgörünümünü ince çizgilerin ve kırışıklıkların . Jojoba’yı doğrudan kırışıklıkları ve ince çizgileri tedavi etmeye bağlayan bir araştırma yoktur, fakat antioksidan özelliklere sahip diğer bitkisel ürünler gösterilmiştir cildin esnekliğini artırmak için.

Bu, jojoba yağının antioksidan gücünün, cildinizde kullanıldığında yaşlanma belirtilerinin yavaşlamasına yardımcı olabileceği anlamına gelir .

13. Jojoba yağı İzlerin görünümünü minimuma indirmeye yardımcı olabilir.

E vitamini uzun zamandır sağlık uzmanları tarafından yara izlerine yardımcı olmak için önerilmektedir.

E vitamini skarlaşmanın çaresi olarak denemek isterseniz , jojoba yağı iyileşme sürecinde faydalı olabilir.

Jojoba yağının E vitamini içeriği ile birlikte doğal yara iyileştirici özellikleri, yara izlerinin görünümünü azaltabilir.

Jojoba yağı Nasıl kullanılır

Diğer bazı esansiyel yağların aksine, jojoba yağının seyreltilmesi gerekmez ve doğrudan cildinize uygulanabilir.

Jojoba yağı veya herhangi bir kozmetik ürünü kullanmadan önce, ilk defa alerjik olmadığınızdan emin olmak için bir yama testi yapmanız gerekir. Aşağıdaki adımları izleyerek bir yama testi yapabilirsiniz:

  • İç ön koluna üç veya dört damla jojoba yağı sür.
  • Bölgeyi bandajla örtün ve 24 saat bekleyin.
  • Bandajı çıkarın ve altındaki cildi kontrol edin. Kurdeşen, kızarıklık veya tahriş belirtisi yoksa, açıkta demektir.

Jojoba yağı kullanma şekliniz istediğiniz sonuca bağlıdır. Kuru, çatlamış dudakları yatıştırmak için dudak kremi olarak kullanabilir veya yaşlanma karşıtı bir serum olarak yatmadan önce tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Ayrıca jojoba yağını diğer doğal sivilce mücadele malzemeleriyle DIY sivilce tedavisine karıştırıp, bir çalışmanın katılımcılarının yaptığı gibi sivilceyi iyileştirebilirsiniz .

Jojoba yağı, göz çevrenizde, yağ bazlı makyaj için popüler bir makyaj temizleyici yapan diğer bileşenlerin aksine, kullanımı güvenlidir.

Jojoba yağı Potansiyel yan etkiler ve riskler

Jojoba yağı hipoalerjenik olduğundan, topikal olarak uygulanması güvenlidir.

Bununla birlikte, jojoba yağının alerjik reaksiyona neden olduğu bazı nadir durumlar vardır . Belirtileri kovan ve kaşıntı içermekteydi.

Bu yan etkilerden kaçınmak için jojoba yağı kullanmadan önce bir yama testi (yukarıda açıklandığı gibi) yaptığınızdan emin olun.

Editör

DİKKAT ÖNEMLİ : Sitemiz bilgi ve kültür konularında sizlere bilgi derlemek amacıyla kurulmuştur. Sizlerin öneri ve düşünceleri bizim için çok kıymetlidir. Bu dilekle bizimle ve okuyucularımızla paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz. Bu sitede yer alan içerik hiçbir durumda tanı ve tedavi amaçlı bir öneri niteliği taşımamaktadır.Tüm sağlık sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Alternatif tedavi yöntemleri için doktorunuzdan tavsiye alınız ve doğal ürünleri bilinçli, doktorunuzun belirttiği şekilde tüketiniz. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Bir Cevap Yazın